Suroviny:
-
-
- 10 vajec
- 1 ČL horčica
- 50g margarín
- 2 lyžičky majonézy
- 1 lyžica kyslej smotany
- petržlenová vňať
- soľ
- čierne korenie
-
Francúzsky šalát:
-
-
- 500g mrazená zeleninová zmes
- 1 plechovka kukurice
- 1 hlava fialovej cibule
- 2dl kyslá smotana
- 2 lyžice majonézy
- horčica
- cukor
- soľ
- čierne korenie
-
Na ozdobu:
-
-
- 1 šalát
- paradajka
- Uhorka
-
Postup:
Vajcia uvaríme na tvrdo a olúpeme. Rozrežeme ich na polovice a žĺtok vyberieme lyžicou. Žĺtka vymiešame s trochou horčice, majonézy, kyslej smotany, trochu petržlenovej vňate. Osolíme a okoreníme a vymiešanú hmotu nastriekame naspať do vaječných polovičiek.
Na francúzsky šalát si vymiešame kyslú smotanu, majonézu, horčicu, ochutíme soľou, korením, a trochou cukru. Zeleninu uvaríme v osolenej vode, scedíme a necháme vychladnúť. K zelenine pridáme konzervovanú kukuricu, na jemno nakrájanú cibuľu a zmiešame s pripravenou omáčkou.
Na spodok misy dáme zelené šalátové listy, na to dáme francúzsky šalát a na to uložíme plnené vajcia. Ozdobíme nakrájanými paradajkami a uhorkami.