Domovská stránka » Plnené vajcia francúzskym šalátom

Plnené vajcia francúzskym šalátom

Suroviny:

      • 10 vajec
      • 1 ČL horčica
      • 50g  margarín
      • 2  lyžičky majonézy
      • 1 lyžica kyslej smotany
      • petržlenová vňať
      • soľ
      • čierne korenie

Francúzsky šalát:

      • 500g mrazená zeleninová zmes
      • 1 plechovka kukurice
      • 1 hlava fialovej cibule
      • 2dl kyslá smotana
      • 2 lyžice majonézy
      •  horčica
      • cukor
      • soľ
      • čierne korenie

Na ozdobu:

      • 1 šalát
      • paradajka
      • Uhorka

Postup:

Vajcia uvaríme na tvrdo a olúpeme. Rozrežeme ich na polovice a žĺtok vyberieme lyžicou. Žĺtka vymiešame  s trochou horčice, majonézy, kyslej smotany, trochu petržlenovej vňate. Osolíme a okoreníme a vymiešanú hmotu nastriekame naspať do vaječných polovičiek.

Na francúzsky šalát si vymiešame kyslú smotanu, majonézu, horčicu, ochutíme soľou, korením, a trochou cukru. Zeleninu uvaríme v osolenej vode, scedíme a necháme vychladnúť. K zelenine pridáme konzervovanú kukuricu, na jemno nakrájanú cibuľu a zmiešame s pripravenou omáčkou.

Na spodok misy dáme zelené šalátové listy, na to dáme francúzsky šalát a na to uložíme plnené vajcia. Ozdobíme nakrájanými paradajkami a uhorkami.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*