Plnené vajíčka sú jedným z najchutnejších jedál, najmä ak si majonézu vyrábame sami. Tento recept je u nás veľmi osvedčený!
Ingrediencie
- 11 vajec,
- olej,
- soľ, víno,
- malá lyžička horčice,
- pár kvapiek citrónovej šťavy
- dve malé krabičky pečeňového krému (cca 130 g)
Príprava
Uvarila som 11 vajec (10 minút).
Štyri surové vajcia zo žĺtka a dve varené vajcia zo žĺtka, štyri dl. Majonézu som robila zo slnečnicového oleja. Dochutila som soľou, malou lyžičkou horčice, pár kvapkami citrónovej šťavy a kyslou smotanou. Na plnku som vidličkou rozdrobila žĺtka zo zvyšných uvarených vajíčok a zmiešala s dvomi malými krabičkami pečeňového krému (asi 130 g), ochutený soľou a korením, zmiešal som s trochou majonézy a potom bol krémový.
Rozpolené vajíčka som výdatne naplnila a vložila do misky/misky s majonézou. (lahodná uhorka sa hodí na oblohu)