Vyskúšajte, výborný domáci koláčik, keď dostanete chuť na niečo sladké!
Ingrediencie
Cesto:
- 400 g hladkej múky,
- 200 g margarínu,
- 150 g práškového cukru,
- 1 vajce,
- 12 g prášku do pečiva.
Krém:
- 80 g vanilkového pudingového prášku,
- 6 polievkových lyžíc. cukor,
- 6 dl mlieka,
- 4 dl kyslej smotany,
- 4 vaječné bielka,
- asi 400g sliviek/ čerešní, malín alebo iného ovocia/
Príprava
Z múky, margarínu, vajíčka, cukru a prášku do pečiva vypracujeme hladké cesto. Jednu tretinu cesta odložíme do mrazničky, zvyšok stačí dať do chladničky.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding do ešte horúceho pudingu primiešame tuhý sneh z bielok, necháme mierne vychladiť a primiešame aj kyslú smotanu. Nakoniec pridáme aj nakrájané ovocie.
Vyberieme cesto z chladničky.
Plech vymastíme a posypeme múkou. Cesto rozvaľkáme, uložíme na spodok plechu a popicháme vidličkou, na cesto nalejeme krém, zarovnáme. Vyberie zamrazené cesto z mrazničky a nastrúhame na vrch krému.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 35-40 minút. Necháme vychladnúť, môžeme nechať aj cez noc, aby krém dobre stuhol. Dobrú chuť!
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!