Ingrediencie
cesto:
- 20 dkg masla alebo margarín,
- 30 dkg hladkej múky,
- 10 dkg práškového cukru,
- 1 žĺtok.
Náplň:
- 15 dkg tvarohu,
- 3,5 dkg práškového cukru,
- Nastrúhaná kôra z 1/2 citróna.
Sneh:
- 3 bielka,
- 18 dkg práškového cukru,
Ešte budeme potrebovať:
- broskyňový džem.
Postup:
Maslo, a cukor rozdrobte s múkou, pridajte žĺtky a vypracujte hladké cesto. Dáme do chladničky na 1/2 hodiny. Potom ho rozvaľkáme na hrúbku 2-3 mm a nakrájame na kolieska a pečieme v rúre vyhriatej na 170° asi 10 minút.
Tvaroh vymiešame s cukrom a citrónovou kôrou.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Cukor pridávame po častiach, dobre vyšľaháme na tvrdý a lesklý sneh. Do stredu kotúčov položte malé kôpky tvarohu, okolo nich nastriekame sneh a pečieme a vráťte do rúry na 150 ° asi 8-10 minút. Nakoniec do stredu dáme trochu džemu.
Prajeme dobrú chuť!