Suroviny:
- 6 vajec
- 250 g práškového cukru
- 150 g múky
- 100 g mletých vlašských orechov
- 1 lyžička sóda bikarbóna
- 1 baliček vanilkový cukor
- 125 ml oleja
- 125 ml vody
- 400 ml šľahačky
Čokoládové vločky
- 2 balenia maslových sušienok
- Rum
- Káva (čierna)
Krém:
- 500 ml mlieka
- 2 baličky karamelový puding
- 170 g masla
- 170 g práškový cukor
- 1 lyžica rumu
Postup:
Žĺtok, cukor, vanilkový cukor vyšľaháme do peny a postupne pridáme vodu a olej. Pridáme múku, orechy a prášok do pečiva a nakoniec pridáme tuhý sneh z bielok.. Rozotrieme na vymastený plech na pečenie a pečieme pri 180 °C asi 25 minút.
Zmiešajte trochu mlieka s pudingovým práškom, zvyšné mlieko privedieme a uvaríme hustý puding. Za stáleho miešania ochladíme. Maslo práškový cukor a rum vymiešame do peny. Do maslovej zmesi pridajte vychladnutý puding. Krém nanesme na vychladnutý orechový plát. Kávu zmiešame s rumom a namáčame do nej maslové sušienky a uložíme ich a krém. Na vrch dáme tuhú vyšľahanú šľahačku o posypeme čokoládovými vločkami.