Domovská stránka » Ruské rezy

Ruské rezy

Suroviny:

  • 6 vajec
  • 250 g práškového cukru
  • 150 g múky
  • 100 g mletých vlašských orechov
  • 1 lyžička sóda bikarbóna
  • 1 baliček vanilkový cukor
  • 125 ml oleja
  • 125 ml vody
  • 400 ml šľahačky

Čokoládové vločky

  • 2 balenia maslových sušienok
  • Rum
  • Káva (čierna)

Krém:

  • 500 ml mlieka
  • 2 baličky karamelový puding
  • 170 g masla
  • 170 g práškový cukor
  • 1 lyžica rumu

Postup:

 Žĺtok, cukor, vanilkový cukor vyšľaháme do peny a postupne pridáme vodu a olej. Pridáme  múku, orechy a prášok do pečiva a nakoniec pridáme tuhý sneh z bielok.. Rozotrieme na vymastený plech na pečenie a pečieme pri 180 °C asi 25 minút.
Zmiešajte trochu mlieka s pudingovým práškom, zvyšné mlieko privedieme  a uvaríme hustý puding. Za stáleho miešania ochladíme. Maslo práškový cukor a rum vymiešame do peny.  Do maslovej zmesi pridajte vychladnutý puding. Krém nanesme na vychladnutý orechový plát. Kávu zmiešame s rumom a namáčame do nej maslové sušienky a uložíme ich a krém. Na vrch dáme tuhú vyšľahanú šľahačku o posypeme čokoládovými vločkami.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*