Suroviny:
- 7 vajec
- olej
- 1 cibuľa
- soľ
- čerstvo mleté korenie
- 1 strúčik cesnaku
- 1lyžička červená paprika
- pol lyžičky mletá rasca
- 500g mletého bravčového mäsa
- petržlenová vňať
- 150g múka
- 150g strúhanka
- čierne korenie
Postup:
Uvaríme 4 vajcia na tvrdo a necháme ich vychladnúť. Na panvici zohrejeme 3 lyžičky oleja, opražíme nadrobno nasekanú cibuľu a jemne osolíme a okoreníme. Nastrúhame cesnak, posypeme paprikou a rascou a dôkladne premiešame. Mleté mäso zmiešame s cibuľovým základom, nasekanou petržlenovou vňaťou a surové vajce, dobre premiešame. Mleté mäso rozdelíme na 4 časti. Do každej časti obalíme jedno na tvrdo uvarené vajce. Gule obalíme v múke, rozšľahanom vajci a v strúhanke. Vyprážame ich v oleji na miernom ohni asi 10-12 minút. Otáčame ich, aby sa rovnomerne opražili zo všetkých strán. podávame rozkrojené na polovice so zeleninovým šalátom.
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.