Domovská stránka » Škótske vajcia – originálny recept

Škótske vajcia – originálny recept

Suroviny:

  • 7 vajec
  •  olej
  • 1 cibuľa
  • soľ
  • čerstvo mleté korenie
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1lyžička červená paprika
  • pol lyžičky mletá rasca
  • 500g mletého bravčového mäsa
  • petržlenová vňať
  • 150g múka
  • 150g strúhanka
  • čierne korenie

Postup:

Uvaríme 4 vajcia na tvrdo a necháme ich vychladnúť. Na panvici zohrejeme 3 lyžičky oleja, opražíme nadrobno nasekanú cibuľu a jemne osolíme a okoreníme. Nastrúhame cesnak, posypeme paprikou a rascou a dôkladne premiešame. Mleté mäso zmiešame s cibuľovým základom, nasekanou petržlenovou vňaťou a surové vajce, dobre premiešame. Mleté mäso rozdelíme na 4 časti. Do každej časti obalíme jedno na tvrdo uvarené vajce. Gule obalíme v múke, rozšľahanom vajci a v strúhanke. Vyprážame ich v oleji na miernom ohni asi 10-12 minút. Otáčame ich, aby sa rovnomerne opražili zo všetkých strán. podávame rozkrojené na polovice so zeleninovým šalátom.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

 

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*