Domovská stránka » Sladké zemiaky plnené šošovicou

Sladké zemiaky plnené šošovicou

Suroviny:

      • 1 hrnček (250 ml) šošovice
      • 4 sladké zemiaky
      • olivový olej
      • soľ
      • 1 hlava cibule
      • 3 strúčiky cesnaku
      • rasca
      • 400g  paradajky
      • 125g  baby špenát
      • Sladká červená paprika
      • Mleté čili
      • Tahini / pasta zo sezamových semiačok/

Postup:

Šošovicu namočíme do studenej vody. Necháme namočenú celú noc. Sladké zemiaky umyjeme, nakrájame na polovice a uložíme na plech na papier na pečenie natrieme ich olivovým olejom, osolíme podľa chuti a pečieme  v rúre pri 220°C asi 30-40 minút, kým sú zemiaky vo vnútri mäkké a na okrajoch trochu hnedé.

Šošovicu scedíme a dáme variť do mäkka, potom ju znova scedíme a prepláchneme. Na panvici zohrejeme olivový olej a dáme doň popražiť rascu asi 1-2 minúty. Pridáme cibuľu a nakrájanú cibuľu a opražíme 5-7 minút do mäkka. Občas premiešame. Pridáme  nakrájaný cesnak s pomletými paradajkami a dusíme 4-6 minút. Stále miešame. Znížime teplotu a pridáme mäkkú šošovicu s baby špenátom, dochutíme červenou paprikou, čili a osolíme podľa chuti.  Podlejeme asi 60 ml vody a za stáleho miešania varíme, kým špenát nezmäkne.

Vidličkou nahrubo roztlačíme sladké zemiaky tak, aby zostala šupka celá. Uložíme ich po dva na taniere a na vrch dáme šošovicovú kašu. Pokvapkáme tahini a ozdobíme listami koriandra.

Ak sa vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*