Suroviny:
4 plátky bravčových kotliet
soľ
mleté čierne korenie
horčica
4 plátky šunky
sladká paprika
múka
olej
Postup:
Vykostime bravčové kotlety, Nakrájame na dvojité plátky, zľahka osolíme, okoreníme a natrieme horčicou.
Ak chcete pripraviť kuruc steak, vykosť bravčové kotlety a nakrájajte na plátky každého z nich. Zľahka vytesané, soľ, korenie a mastnota horčicou. Šunku položíme na polovicu plátkov a prikryjeme druhou polovicou. Plátky spojíme špajľami. Múku zmiešame s paprikou a obalíme v nej pripravené plátky. Položíme na vymastený plech na pečenie. pečieme pri 190°C v rúre asi 30 minút prikryté alobalom, potom ich otočíme a pečieme ešte 15 minút bez alobalu. Podávame so šalátom podľa chuti, čerstvou zeleninou alebo zemiakmi.