Rizoto je skvelá príloha k šťavnatému mäsu, ale takto pripravené je také chutné, že by som ho dokázala jesť aj samotné s veľkým tanierom!
Ingrediencie
- 10 dkg ryže,
- akákoľvek šunka (najmenej 15 kg),
- vajce na tvrdo (najmenej 2 kusy),
- zelený hrášok (môže byť konzervovaný),
- strúhaný syr,
- korenie,
- zelená petržlenová vňať,
- soľ.
Príprava
10 dkg umytej a odkvapkanej ryže na osobu zohrejeme na tuk a zalejeme 2x toľko vody ako ryže. Pridáme lyžicu korenia, nasekanú zelenú petržlenovú vňať, jemne osolíme a na miernom ohni dusíme do mäkka. Po uvarení nemiešajte! Keď ryža zmäkne, pridáme na malé kocky nakrájanú šunku, konzervovaný zelený hrášok scedený od šťavy a na kocky pokrájané vajíčka uvarené natvrdo. Podávame s veľkou naberačkou ponorenou do vody, aby sa vytvorili pologuľovité porcie. Vrch posypeme strúhaným syrom.