Domovská stránka » Šunkové rizoto

Šunkové rizoto

Rizoto je skvelá príloha k šťavnatému mäsu, ale takto pripravené je také chutné, že by som ho dokázala jesť aj samotné s veľkým tanierom!

Ingrediencie

  • 10 dkg ryže,
  • akákoľvek šunka (najmenej 15 kg),
  • vajce na tvrdo (najmenej 2 kusy),
  • zelený hrášok (môže byť konzervovaný),
  • strúhaný syr,
  • korenie,
  • zelená petržlenová vňať,
  • soľ.

Príprava

10 dkg umytej a odkvapkanej ryže na osobu zohrejeme na tuk a zalejeme 2x toľko vody ako ryže. Pridáme lyžicu korenia, nasekanú zelenú petržlenovú vňať, jemne osolíme a na miernom ohni dusíme do mäkka. Po uvarení nemiešajte! Keď ryža zmäkne, pridáme na malé kocky nakrájanú šunku, konzervovaný zelený hrášok scedený od šťavy a na kocky pokrájané vajíčka uvarené natvrdo. Podávame s veľkou naberačkou ponorenou do vody, aby sa vytvorili pologuľovité porcie. Vrch posypeme strúhaným syrom.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*