Ingrediencie:
- 10 plátkov Trapistický syr
- 10 ks vajce
- 1 polievková lyžica horčica
- soľ
- 150 g maslo
- 100 g údený syr
- čerstvá petržlenová vňať
- čierne korenie
- 2 ks mäkký, tavený smotanový syr / syrokrém/
- 10 plátkov šunka od kosti alebo iná, podľa chuti
- 10 plátkov syr čedar
- 10 plátkov syr ementál
Postup:
Na plech položíme papier na pečenie, na ktorý poukladáme plátky trapistického syra tak, aby sa navzájom mierne prekrývali. Syr vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme asi 5 minút – len toľko, aby sa syr spojil.
Vajcia uvaríme na tvrdo, potom oddeľte bielky a žĺtky z uvarených vajec. Žĺtka rozbijeme vidličkou, pridáme do nich horčicu, 1 štipku soli, maslo nastrúhané na veľkom strúhadle a nakoniec nastrúhaný údený syr.
Vaječný bielok nakrájame na malé kocky, pridáme nasekanú petržlenovú vňať, 1 štipku soli, korenie podľa chuti a tavený syr.
Na plech na trapistický syr najskôr poukladáme plátky šunky tak, aby sa navzájom mierne prekrývali. Plátky syra čedar položíme na šunku a natrieme ich bielkovým krémom.
Bielkový krém obložíme plátkami syra ementál a nakoniec na vrch natrieme žĺtkový krém. Pevne zvinieme, dáme na 2 hodiny do chladničky, alebo na celú noc a potom nakrájame.