Domovská stránka » SYROVÁ ROLÁDA

SYROVÁ ROLÁDA

Ingrediencie:

  • 10 plátkov Trapistický syr 
  • 10 ks vajce 
  • polievková lyžica horčica 
  • soľ
  • 150 g maslo
  • 100 g údený syr 
  •  čerstvá petržlenová vňať
  • čierne korenie
  • ks mäkký, tavený smotanový syr / syrokrém/
  • 10 plátkov šunka od kosti alebo iná, podľa chuti
  • 10 plátkov syr čedar
  • 10 plátkov syr ementál

Postup:

Na plech položíme papier na pečenie, na ktorý poukladáme plátky trapistického  syra  tak, aby sa navzájom mierne prekrývali. Syr vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme asi  5 minút – len toľko, aby sa syr  spojil.

Vajcia uvaríme na tvrdo, potom oddeľte bielky a žĺtky z uvarených vajec. Žĺtka rozbijeme vidličkou, pridáme do nich horčicu, 1 štipku soli, maslo nastrúhané na veľkom strúhadle a nakoniec nastrúhaný údený syr.

Vaječný bielok nakrájame na malé kocky, pridáme nasekanú petržlenovú vňať, 1 štipku soli, korenie podľa chuti a tavený  syr.

Na plech na trapistický syr najskôr poukladáme plátky  šunky tak, aby sa navzájom mierne prekrývali.  Plátky syra  čedar položíme na šunku a natrieme ich bielkovým krémom.

Bielkový krém obložíme plátkami  syra ementál a nakoniec na vrch natrieme žĺtkový krém. Pevne zvinieme, dáme na 2 hodiny do chladničky, alebo na celú noc a potom nakrájame.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*