Suroviny:
Cesto:
6 vajec
6 PL práškový cukor
6 PL hladkej múky
1 balenie prášku do pečiva
1 balenie vanilkového cukru
Krém:
500 g mascarpone
400 ml smotana
150 g instantné kakao
4 PL práškový cukor
2 balenia vanilkového cukru
2 balenia smeta-fix
Budeme potrebovať:
1 dl likéru /vaječný alebo smotanový/
150 ml čierna káva
50 ml mlieka
1 čajová lyžička cukru
Postup:
Bielka vymiešame s cukrom na tuhý sneh. Po jednom pridáme žĺtka a dobre premiešame, postupne primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 200°C asi 10-15 minút. Necháme vychladiť. Potom ho rozrežeme na dva pláty.
Kávu, mlieko, cukor a likér zmiešame dokopy.
Smotanu vyšľaháme do peny so smeta-fix a po troche primiešame mascarpone a cukor.
Spodný plát pokvapkáme kávovou zmesou a potrieme krémom. Položíme druhý plát, ktorý pokvapkáme zvyšnou kávovou zmesou a natrieme zvyšný krém. Vrch posypeme instantným kakaom. Dáme do chladničky stuhnúť asi na 2-3 hodiny.