Ak neviete, aký druh cukrovinky vyrobiť, máme dobrý nápad. Zerbo je neúnavná sladká pochúťka, ktorú môžete len milovať!
Ingrediencie
- 40 dkg múky,
- 1 štipka prášku do pečiva,
- 20 dkg tuku,
- 10 dkg práškového cukru,
- 1 dl mlieka + 1 kocka cukru,
- 1 dkg droždia,
- 2 vajcia,
- štipka soli,
- 20 dkg mletých vlašských orechov,
- 20 dkg kryštálového cukru,
- 40 dkg marhuľového džemu.
Hore:
- 15 dkg horkej čokolády + 1,5 lyžičky oleja na varenie.
Príprava
Droždie posypeme vlažným cukrom vo vlažnom mlieku.
Múku rozdrobíme s tukom, k vajíčkam a kvásku pridáme krupicový cukor, štipku soli, vymiesime.
Cesto rozdeľte na tri časti. Natiahnite na pomúčenú dosku. Spodok cesta uhladíme na plechu s papierom na pečenie 20 × 30 cm, potrieme džemom a posypeme polovicou kandizovaných mletých vlašských orechov. Ďalšie natiahnuté cesto uhladíme, opäť potrieme lekvárom a posypeme druhou polovicou pocukrovaných vlašských orechov a prikryjeme tretím cestom. Nechajte 40 minút odpočívať. Potom popicháme vidličkou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 40 minút. Po úplnom vychladnutí potrieme vrch tmavou čokoládou.