Suroviny:
Cesto:
150g masla
150g krupicový cukor
5 lyžíc mlieka
150g múka
1 balíčka prášku do pečiva
150g mletých vlašských orechov
4 vaječné bielky
Poleva:
4 vaječné žĺtky
250g krupicový cukor
0,5ks citróny
Postup:
Zmiešajme maslo s práškovým cukrom až do peny a pridáme mlieko. Zmiešame múku s práškom do pečiva a postupne ju primiešame do rozmiešaného masla. Nakoniec pridáme mleté vlašské orechy. Dobre vyšľaháme ručným mixérom aspoň 3-4 minúty. Vyšľaháme bielka na tuhý sneh a opatrne ich zamiešame do cesta. Upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 180°C asi 30-35 minút. Necháme vychladnúť.
Žĺtka vymiešame s cukrom v mixéri a pridáme asi pol kávovej lyžičky citrónovej šťavy. Natrieme na vychladnutý koláč a necháme stuhnúť.